Att äta dessa stekta har jag velat göra sedan jag såg filmen i början av nittiotalet, det dröjde dock ett antal år innan jag gjorde det första gången, oh my så gott på Magnus Samuelssons Red Rooster i New York för några år sen
En av mina favoritfilmer är “Steka gröna tomater” och jag har aldrig prövat att göra det. Och för alla er som har gröna tomater hemma vill jag bara rekommendera att göra detta istället för att låta tomaterna bli röda i fönsterkarmen eller vad ni nu har för knep
Vitlöksstekta heta räkor. stora gröna tomater. Stekta tomater. Bottna med en klick remoulad, ett salladsblad, de stekta tomatskivorna, räkor och remoulad igen
För några år gick det ju en film med stektagröna tomater i själva titeln, nog tusan borde det gå att fräsa upp våra tingestar redan innan de har fått sin röda färg
3 dl gröna ärtor. Vispa upp ägget i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar i en annan skål. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen
I växthuset har jag skördat körsbärstomater en stor del av sommaren och plantorna formligen dignade av gröna tomater och tomater på väg att mogna helgen som gick
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.