Fullkornsbullar
Milda.se
Milda.se

Fullkornsbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • kokande
  • 2½ dl rågkross
  • 2 msk linfrö
  • 2 msk sesamfrö
  • 2½ dl vatten
  • 37 °C
  • 500 g vetemjöl
  • 200 g rågsikt
  • 1 pkt torrjäst eller
  • 50 g färsk jäst
  • ¾-1 dl mörk sirap
  • 1 msk salt
  • 1 msk fänkål
  • 1 msk Milda
  • rumstempererat

Beskrivning

    obs: låt stå till nästa dag

    .Blanda rågkross, linfrö och sesamfrö. Häll det kokande vattnet över och låt stå till nästa dag.

    Blanda alla ingredienserna med rågkrossblandningen i en matberedare. Kör degen smidig och låt vila ca 15 minuter

    Ta upp degen och stöt eller tryck ur så mycket luft som möjligt. Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa 15 minuter till. Tryck ur luften och dela degen i 15-16 bitar. Skär degen i lite kantiga och oregelbundna bitar, vänd dem i rågsikt och lägg på bakpapperklädd plåt. Låt jäsa ca 30 minuter under duk.

    Värm ugnen till 250°C. Grädda bullarna 3-5 minuter mitt i ugnen i den höga temperaturen, sänk värmen till 225°C och fortsätt grädda ca 13-15 minuter eller tills bullarna fått fin färg och känns lätta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.