Chili på Hare
Recept och reflektioner kring mat
Recept och reflektioner kring mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 hare styckad i ca 5-6 delar rökt fläsk, skuret i kuber
  • 2 rotfrukter (morot, palsternacka, rotselleri etc.), skalat eller sköljt och skuret i bitar
  • 2 medelstora gula lökar, delad i bitar
  • 1 hel vitlök, klyv på mitten
  • några kvistar färska ryddor (helst rosmarin, timjan, oregano) alternativt torkade kryddor
  • några enbär, lätt krossade
  • 7 dl vatten
  • 50 gram smör
  • salt/peppar
  • Chilin
  • Hare från föregående recept.
  • Fond från föregående recept.
  • Ett paket tärnat bacon (ca 140 gram)
  • 2 morötter tvättade eller skalade och slantade grovt
  • 100 gr rotselleri, skalad och tärnad
  • 2 gula lökar, hackade
  • 5 vitlökslyftor, hackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk chipotle chili pulver, alt 1 rökt chipotle chili eller chipotle chilipasta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk spiskummin
  • några lagerblad
  • 2-4 msk mjöl
  • 1 flaska öl
  • 1 röd paprika, tärnad
  • salt
  • rapsolja
  • ev. créme fraiche
  • ev. koriander
  • ev. diverse färdigkokta bönor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.