Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
600 g kalv, högrev eller bog. 2 msk kalvfond. Putsa och tärna köttet i lagom bitar, ca 2*2cm. Skala lök och morot och tärna löken och skär moroten i slantar
Men ibland måste man få unna sig något riktigt fint på tallriken och eftersom det viskas mycket om att kalv är en trend på tallriken, ville jag provlaga en bit ytterfilé
Skär köttet tunt och lägg upp på en serveringstallrik. Halstra kalvinnanlåret i en mycket het stekpanna utan fett runt om och gnid sedan in det grovt salt
Lägg steken samt kryddor och glögg i en plastpåse i kylen över natten. Kalvsteken. Lägg steken i en stekpanna och bryn köttet tills dess att köttet blir gyllenbrunt på kanterna
I frysen hittar jag en påsekalvfärs som jag och min kompis Jonas köpt från en gård i Uppland. Påskledigheten går med stormsteg mot sitt slut och någonstans ser jag framför mig att det är dags att börja jobba igen
Placera köttet på tallrikar, pensla med olivolja och citronsaft. Den finns i en mängd utföranden men det klassiska är tunna skivor kalvkött med olivolja, citron, salt, peppar och parmesanost
Varit på gymet och svettats lite på löparbandet, så då är det skönt att komma hem till lagad middag. Det bästa med rödvinsås är att typ all alkohol kokar bort så man behöver inte räkna så mycket på vinet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.