Här kommer recept på lite höstliga muffins nu när hösten närmar sig, massor av äpplen att ta tillvara på, passa på att baka och lägg i frysen ( om ni hinner det innan dom äts upp, för de är så goda )
Finhacka all lök och chilli. Halvera champinjonerna. Fräs champinjonerna i en stor stekpanna och lägg i löken och chillin när champinjonerna börjat ta färg
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda socker och kanel i en rymlig plastpåse. Lägg i äppelklyftorna och skaka om så att alltsammans blandas väl
Jag har bakat pepparkaksmuffins o gjort snöflingor i sockermassa. 3 tsk pepprakakskryddorSätt ugn på 225 graderSmält smör i kastrull o häll i mjölken, låt bli varmt med låt inte kokaVispa ägg o socker lättBlanda mjöl med bakpulver, marsanpulver, pepparkakskryddan o tillsätt detta sedan växelvis med mjölkblandningen i äggsmetenHäll upp i muffinsformar o grädda mitt i ugnen i ca 12 min
Strö toppning över muffins. Smörj 10 muffinsformar. Grädda i förvärmd ugn i 18 till 20 minuter, ta en provsticka och se om den kommer ut rent ur muffinsen
Vi bakade en god bananmuffins nyligen som är helt enligt den Paleolitiska kosten. Den, förutom glutenfritt, trendiga kosthållningen Paleo är just nu på tapeten hos många
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.