1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Dekorationerna är i marsipan på denna tårta också. Det är laktosfrivaniljcreme och hemgjord jordgubbskompott, spacklad med laktosfri grädde och sen täckt med marsipan
Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
Det är lite mycket just nu, sådet kommer vara lite tyst här ett tag framöver. Biffarna nedan är lingonbiffar där ägget är ersatt med havregrädde och lite extra mjöl och det blev jättebra, så testa det om du känner för det
Att mackor kan varaså gott. Så här enkelt fixar du mackorna. Men varför inte ta det ett steg till, göra de mer mättande, använda riktigt schyssta råvaror och lyxa till de lite
Tänker vi då på så mycket smak det finns i benen, som man gjorde förr då allt togs tillvara. Idag vill vi uppenbarligen att det skall gå så snabbt som möjligt att fixa käk
Saknar Maria, måste hinna messa henne i kväll också. Det finns många tankar som tar för stor plats innanför pann benet och då behöver jag fundera och sortera
ledig dag, plugga/ jobba hemma, sjuka barn eller vad det nu kan vara mitt i veckan. en gryta som får koka i timmar eller något man kanske inte gör efter jobbet direkt varje dag
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Så nu är vi rustade när våren kommer Förra veckan bjöd vi svärmor och svärfar på FLÄSKFILÉ ASIAN STYLE, och jag ska erkänna att jag var lite nervös för svärfar, som har lite svårt när det vankas lite starkare mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.