När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Som dressing kan man ha olivolja, gravlaxsås eller som jag hade majonnäs. Lägg sedan upp en stor näve salladpå en tallrik, strö över finhackad gurka, tomatoch lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad
Skala rödbetorna och hyvla dem på mandolin. Salt och peppar. Skär mandelpotatisen på längden i skivor. Lägg rödbetorna på en ugnsfast form och ringla lite olja över
Dela morötterna på längden och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Häll upp ricottaosten i en bunke och vispa med hjälp av en ballongvisp i det vita vinet
Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bäddav löken, tomaternaoch de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst påbädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Krydda med körvel eller persilja, svartpeppar och örtsalt. Tillsätt tomat, paprika, chevreost,. 100g 1st klyftad tomat. Sätt igång ugnen på 180C. med smör och kokosfett i ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig. ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig
Servera med ris/bulgur/klyftpotatis, sallad & någon god sås. Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Lägg på tonfiskröran, ägg, tomatoch eventuellt extra rödlök i skivor. Jag har inte använt så mycket majonnäs och gräddfil, bara tillräckligt för att binda ihop röran men det är fritt fram att öka på mängden om man gillar när det är lite geggigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.