Älskar äggost och brukar normalt äta det två gånger om året, 1 gång i september när det är Lantbruksdagar på Liseberg och 1 gång till jul,om jag äter julbord på en restaurang och det finns där
Denna bohuslänska rätt har jag hört under några år vara så krånglig att göra. Några kollegor började prata om rätten för några veckor sedan och jag fick då klart för mig att det inte alls behöver vara så krångligt
Ingredienser Portioner. 8 6 ägg 5 dl gräddfil 3 l mjölk 1/2 dl socker Till servering ev sylt ev bär Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ibland gör jag en liten äggost på 1 liter mjölk bara för att det är gott. Jag har små formar som är portionsformar och det räcker till 4 stycken när man gör på en liter mjölk och tre ägg
Här kommer det goda receptet på äggost. ) Vet inte varför det heter så för det har inget med ost att göra överhuvudtaget haha, men det är riktigt gott det kan jag lova
Blev sugen på äggost idag, så det fick det bli. Med jordgubbscream och grädde till. Mycket gott. Men man kanske är partisk när man är uppfödd på denna Bohuslänska efterrätt
Bohuslänsk äggost 3 liter standardmjölk (3%)3 dl gräddfil2,5 dl mellangrädde6 ägg + 3 äggulor+ strösocker till att strö mellan lagren vid upphällning i formen (jag brukar använda drygt 1 msk till varje lager)+ ev
Inte en påsk utan äggost. Ljuvligt mild i smaken och med sötsyrlig rårörd svartvinbärssylt till. Jag är uppväxt med äggost då min mamma tidigt lärde sig av en väninna hur man gör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.