Höst innebär äpplesäsong, och det självklara valet föll på att göra en äppelkaka. Och för mig är det inte en äppelkaka om den inte smakar kardemumma, så innan jag toppade vaniljkrämen med äpplena stekte jag dem i smör, mortlade kardemummakärnor, kanel, ingefära och muskotnöt
FranskäppelkakaReceptet kommer från Vår kokbok. Äppelkaka med vaniljglass är en riktig klassiker. Godast blir kakan med syrliga och fasta äpplen som Gravensteiner eller Belle de Boskoop men de är inte mogna än
Satt och titta på Klockan åtta hos stjärnorna här i veckan och Rafael Edholm. bjöd på en tarte tatin till efterrätt och jag blev sååå himla sugen på att baka en sådan, det såg så
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Låt den malda eller rivna potatisen rinna av i en sil. Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.