Till efterrätt blev det en egen variant av Skånskäppelkaka, en lite nyttigare modell helt enkelt. Eftersom syrligt är temat på månadens sötsak så slänger vi iväg denna äppelkaka som vårt bidrag
Höst innebär äpplesäsong, och det självklara valet föll på att göra en äppelkaka. Och för mig är det inte en äppelkaka om den inte smakar kardemumma, så innan jag toppade vaniljkrämen med äpplena stekte jag dem i smör, mortlade kardemummakärnor, kanel, ingefära och muskotnöt
Den är skånsk, den är kryddig och den innehåller äppelpuré istället för hela äpplen. Den här äppelkakan, signerad Tina Nordström, är precis en sådan äppelkaka jag tycker om
En mulen och trist höstdag passar det bra med äppelkaka och en skånsk sådan. En mulen och trist höstdag passar det bra med äppelkaka och en skånsk sådan
Sätt ugnen på 200°. Blanda socker och ströbröd och varva blandningen med äppelmos i en smord ugnssäker form (gärna med löstagbar kant), börja och avsluta med ströbröd
Recept. Sanne Erlandsson. tors, 2013-07-25 10. 24. 60min. (0). Sätt ugnen på 175 graderSkala och skiva äpplenaLägg dem i en ungsfast formStrö över socker kanel och ströbrödHyvla över smöretGrädda mitt i ugnen ca 30 minuter (eller tills den fått fin färg och äpplena är mjuka)Servera med vaniljsås eller vaniljglass
Kakan. 1. Smörj en ugnsfast form, ca 20x15x5 cm. Sätt ugnen på 200 grader. Stek riven kavring och vitt bröd i resterande smör och krydda med 2 msk socker och lite kanel
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.