1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Smaka av med salt och peppar. 1 schalottenlök100 g champinjoner1 dl vitt vin4 dl grädde1 msk kalvfondknappt 1 tsk kinesisk sojasalt, pepparFinhacka löken och fräs mjuk i lite smör
Receptet är hämtat från tidningen Allt o mat men med lite modifiering från mig. Receptet på kakan skulle servera till en oxfilé, men när man med en fin älgbiff och en underbart god rödvinsky till blev det bättre än bäst
Igår blev det experiment i köket tillsammans med Göran. Hans idé var att vi skulle fylla biffar med bacon… så det gjorde vi… och det blev mycket lyckat
Älgbiff. Till det goda köttet gjorde jag ett kryddsmör och ugnsrostade småpotatisar med timjan. Älgbiff. Köttet kryddade jag med salt och svartpeppar och stekte några minuter på varje sida i en het panna i smör och rapsolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.