1) Blanda Ströbröd och matlagningsgrädde, låt svälla 10 minuter.
2) Lägg i resten av ingredienserna, inte margarinet.
3) Rör till en jämn smet.
4) Forma till jämna biffar och stek dem i fett på medelvärme.
Om man vill kan man steka dom i ugnen, sätt dom rullade bullarna/biffarna i en långpanna, ringla runt flytande margarin och in i ugnen 250 grader ca: 25 minuter, Vänd på biffarna efter halva tiden, så de blir jämnt stekta.
Blanda ströbröd, grädde, vatten och fond och låt det svälla i ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs
Tusan. jag har inte varit här på väldigt länge. saknad eller inte tälger inte en historia. I vart fall så räcker inte tiden till för bloggen förtillfället när jobb o studier tar all min tid och uti mellan familjen
Älgfärsbiffar med Västerbottenost, 4 pers. 3-4 dl riven Västerbottenost. Lägg biffarna i en ugnsform, strö över resten av osten och gratinera dem högt upp i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält. Rättikagratäng, 4 pers. 1 stor rättika (700-800 g), tunt skivad. 4 dl vispgrädde. 4 dl riven ost (jag tog Västerbottenost). Älgfärsbiffar med Västerbottenost, 4 pers 500 g älgfärs. 3-4 dl riven Västerbottenost. Rättikagratäng, 4 pers. 1 stor rättika (700-800 g), tunt skivad. 4 dl vispgrädde. 4 dl riven ost (jag tog Västerbottenost)
Stek i smör med en het stekpanna från början som sedan sänks till 3-4 och eftersteks och vänds tills dom känns färdiga, man kan provsticka med en tandpetare i mitten och granska köttsaften som ska vara lite klar till färgen. Tillsätt 2 dl vatten i pannan och låt det steka upp lite, lyft över biffarna och lök till en serveringspanna, blanda i soja, fond och grädde/mjölk i stekpannan och rör ihop med en visp- slå sedan detta över biffarna. 1 pkt bacon á 140 g
Favoritkakor minst 50 stycken200 g smör200 g strösocker (ca 2 1/4 dl)1 äggula1 msk sirap1 msk kanel2 tsk bikarbonat350 g vetemjöl (ca 6 dl)till garnering. Forma degen till en rulle på ca 4 cm i diameter och lägg den kallt en stund. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt, grädda mitt i ugnen på 175 grader i 5-7 minuter
Lägg ett lager av potatisen i pannan(ca 24cm) och salta o peppra. Stek andra sidan frasig i ca 3-4 min. Lägg en potatiskaka i botten på en löstagbar springform(24cm)
Servera biffarna med blomkåls- och broccolimos och en god sallad. 2 pkt tärnat bacon à 140 gram. Tillsätt 1 burk creme fraiche och 4 dl vispgrädde samt lite coloritsoya och låt sjuda en stund. 2 pkt tärnat bacon 140 gram
Du behöver-500g älgfärs2 gula lökar4-5 vitlöks klyftor2 st chili2 msk mald koriander1/2 tsk gurkmeja1/2 tsk spiskummin1 tsk garam masala1 dl finhackad mynta,persiljaoch koriander. Det kan kännas mycket med 4 vitlöks klyftor men samma gäller här. 4-5 vitlöks klyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.