Gjorde sedan älgfärsbiffar, klassisk hasselbackspotatis och en GRYM rödvinssås. Så igår när vi var på Frölunda köpte vi oss färsk älgfärs på deras grymma lilla saluhall som vunnit priser och grejer
Själv hade jag turen att få lägga ner en kalv och en ko. Bland de rostade rotfrukterna stoppade jag i lite vad vi hade hemma, men bland detta fanns lite späda jordärtskockor från min svägerska
Bryn grönsaker, rotfrukteroch lökar i en gryta så de för lite färg. Rödvinssåsen var av skedätarslaget och den gräddkokta kålen ska vi snarast möjligt ge oss på igen och då försöka ge den en liten annan prägel
Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Många brukar tycka det är svårt att laga till vilt och dessutom tar det sådan tid, hör jag ofta. Men med lite älgfärs i frysen kan du snabbt blanda ihop vanliga "pannbiffar" och servera med te
Vi har haft lyxen att få en massa älgkött av svärfar som jagar och härom helgen var vi och hälsade på svärisarna som bor i Bergslagen och hittade hur mycket trattkantareller som helst
Dela rotfrukteroch lök i grova bitar. Blanda honung, soja, ingefära och olja. Rostade rotfrukter. Strö på flingsalt och färsk timjan på rotfrukterna vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.