Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med kokt potatis eller pasta. Mixa alla ingredienserna i en matberedare, forma till köttbullar och fräs i stekpanna tills de fått färg
Här kommer ett riktigt gott recept - köttbullar på älgfärs med jordärtskocks- och potatispuré. Och så lite kantareller och lingon på det, så är man hemma sen med de vilda smakerna
Godmorgon trött tjej innan morgonens löprunda Vitkålsfräs. Riven vitkål Hyvlad morot 1/2 rödlök Olivolja En gnutta vatten Salt och peppar Ugnstekt marinerad kyckling
Man får köttbullar med djupare smak, de kräver ingen tillsyn samt att om man vill kan man enkelt tillaga en god grädd- eller tomatsås direkt ner i tillagningsgrytan
Skumma rönnbärssylten med hjälp av slev. Smaka eventuellt av med konjak. ca 7 dl Rönnbärssylt - röd höstig matsylt med mycket syra, en hel del beska och med en svag vaniljton. Låt koka upp och koka under lock cirka 10-15 minuter på medelvärme
Skumma rönnbärssylten med hjälp av slev. Smaka eventuellt av med konjak. ca 7 dl Rönnbärssylt – röd höstig matsylt med mycket syra, en hel del beska och med en svag vaniljton. Låt koka upp och koka under lock cirka 10-15 minuter på medelvärme
Precis som med lingonsylt behövs ingen konserveringsmedel. Vi brukar ha rårörda tranbär till köttbullarna, vilket blir ett syrligt och gott tillbehör med liten angenäm beska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.