Mosa eventuellt ihop dem med en potatisstöt eller mixa med en stavmixer. Skumma med en slev. Dra med en sked genom gelén och kolla så att den stelnat fint
Om man kombinerar äpplen med chili får man till resultat en sötstark gelé som passar i många sammanhang, skulle tro att detta passar alla fans av sötstarka såser
Ingredienser Portioner. 1 l 2 kg knappt mogna äpplen (2 kg äpplen motsvarar 4 l skuren frukt) 1 l vatten 9 dl socker per avrunnen liter saft ev pektin Smaksättning 1 dl myntablad eller chilifrukter eller rönnbär (1 dl myntablad motsvarar 2 chilifrukter eller 4 dl rönnbär) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sila massan genom en silduk (eller ett durkslag med en ren, icke-luddig handduk funkar också). Sagt och gjort och en snabb googling senare stod jag och kokade äppelgelé på resterna
Men projekt äppelgelé började med ett rejält magplask. Men i år har alla fått massor av frukt, och då kommer vänliga grannar och vänner med fyllda kassar
Många av oss har jobbat intensivt med att ta tillvara äppelskörden. Äppelgelén kan sedan serveras till "söndagssteken" eller användas till att glasera bakverk med - till exempel äppelpajer och äppelkakor
KörvelsalladFärsk körvelStekta brödkrutongerCitronGojibär i äppelgeléÄpplemust eller juiceGelesockerLjus vinägerGojibärKoka ihop äpplemusten, vinäger och gelesockret och häll upp i en liten platt form
Casablancatårta med daim. Jag har gjort min egen variant på Casablancatårtan och använt hackad daim i glassmeten mellan de spröda marängbottnarna som sedan toppas med vispad grädde och banan
Hoppas att allt är riktigt bra med er. Jag vet att många av er har mycket äpplen hemma så passa på att göra tenn goda äppelgelé och servera till söndagssteken eller en helstekt kyckling
Årets första sommarbakelse blev det i helgen med jordgubbar och hallon (dock inte Svenska. Smält äppelgelén på svag värme på spisen, låt den svalna lite och pensla därefter över gelén över bären, låt stelna
Pröva också mynta i äppelgelé, äppelefterrätter och fruktsallader. KYCKLING MED MYNTA. En ny smakupplevelse blir det om du kryddar kycklingen med mynta, citronpeppar och soya
Dela smöret i mindre bitar och blanda det med mjöl, vatten och strösocker till en deg. Värm äppelgelé tills den smält och pensla den rikligt över frukten
Pensla på en tredjedel av gelén med bakpensel på pajskalets botten. Serveras med fördel med créme fraîche som man blandar med lite florsocker efter behag eller någon passande likör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.