Det här glutenfria formbrödetär verkligen ett bröd som i alla fall min mage mår bra av, och som hjälper till att kicka igång den när den någon gång emellanåt sätter sig på tvären
En frökex somär helt glutenfritt och väldigt nyttigt, avnjut detta till kvällsfikat ihop med en stark ost eller varför inte hemkokt päronmarmelad och krypa upp i soffan med en stor kopp te, omge sig av levande ljus och bara njuta
Slå formen mot köksbänken/bordet ett par gånger så degen finfördelar sig ordentligt. Brödet bakar jag på rårismjöl och receptet har jag hittat hos Kjersti som bakar massvis med goda glutenfria bröd och andra smarriga glutenfria bakverk
Hampan är full av goda fettsyror bl a, så det här brödet är riktigt Omegapimpat. Klicka ned degen i formen, och släta till ytan med lätt oljade fingrar så att du får ett jämnt bröd
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Sätt igång och baka bara, för det är inte ett dugg svårt. Det passar lika bra för halvkrassliga och orkeslösa pensionärer (läs Kjersti) som för växande barn och raska gymmande ungdomar som behöver fylla på med extra energi
Ett annat förslag är en god svampstuvning. Hetta upp olja och grädda pannkakorna på båda sidor. Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, somär lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.