Rosta i ca sju-tiominuter tills nötterna fått fin färg. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Ta med i väskan som mellis eller perfekt innan träning för extra energi. Jag hittade ett gammalt recept jag tänkte dela med mig avoch detta recept finns i miljontals varianter
Gnugga in Rostbiffen med salt, svartpeppar, vitpeppar och vetemjöl. Rostbiff av Innanlår. Tillsätt grädde, tomat och ansjovis eller sardeller, senap och muskotnöt salt
Mortla kryddorna och häll ner dem tillsammans med lite av mjölet och bakpullvret i en skål, Häll sedan ner de i degvätskan under omrörning, på låg hastighet knådar du nu degen medan du häller ner resten av mjölet och varvar emellanåt med vatten och grötblandningen
Jag älskar sött (och i synnerhet choklad), men som ni vet så är jag fast besluten att försöka få till de där godsakerna på ett sätt som gör dem minst lika läckra som “traditionella” godsaker, bara aningens nyttigare
Timjan - torkad. Tvätta grönsakerna och skär i ganska stora bitar. Basilika - färsk. Blanda grönsakerna i en ugnsform tillsammans med olivolja, vinäger, kryddor och honung
tis, 2013-09-24 13. 60min. Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.