Receptet gäller för 8 port

2 dl vetemjöl
75 g Arla® Svenskt Smör
2 msk vatten
Fyllning:

4 äpplen
75 g Arla® Svenskt Smör
1½ dl strösocker
pressad saft av ½ citron
Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min.   Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften.   Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.   Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.
kanyawi
kanyawi

Receptet gäller för 8 port 2 dl vetemjöl 75 g Arla® Svenskt Smör 2 msk vatten Fyllning: 4 äpplen 75 g Arla® Svenskt Smör 1½ dl strösocker pressad saft av ½ citron Gör så här: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min. Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften. Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.