Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten avgrädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Det är så här jag tycker maten är som godast och får på köpet ett lågt GI. Efter att ha grillat dagen innan så blev vi så sugna på att grilla ännu mer, så denna gången fick det bli grillade fiskspett
Ett tips för att rädda maten efter jul är att planera sina inköp, att inte köpa julmat av tradition utan utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
Vad hon inte vet är att hon äter valnötter mest varje morgon i den här granolan som hon älskar. Jag öser på med ekologiska nötter av olika slag, t ex paranötter, hasselnötter, valnötter och mandlar
Sila spadet från lergrytan i en kastrull (morötterna kan serveras som tillbehör tillsammans med vitkålen) och låt det koka så att mängden vätska reduceras med ca en tredjedel
Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Mot slutet avgrilltiden kan du slå på en skvätt vin om du vill ha en lite mer smakrikt kött. Vi serverade även en klick bearnaisesås till även om den inte är nödvändig
rör inte smeten, bara häll i den och gå därifrån. Det är den fluffigaste omelett jag någonsin sett, samtidigt som ytan blir kripsig och god av smör som adderas senare i stekningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.