Äpplen och chili gifter sig faktiskt riktigt bra. Om man kombinerar äpplen med chili får man till resultat en sötstark gelé som passar i många sammanhang, skulle tro att detta passar alla fans av sötstarka såser
Ingredienser Portioner. 1 l 2 kg knappt mogna äpplen (2 kg äpplen motsvarar 4 l skuren frukt) 1 l vatten 9 dl socker per avrunnen liter saft ev pektin Smaksättning 1 dl myntablad eller chilifrukter eller rönnbär (1 dl myntablad motsvarar 2 chilifrukter eller 4 dl rönnbär) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Äppelgelé går alldeles utmärkt att koka på skal och skrutt från äppelrensning, det blir supergott att servera till en stek i höstrusket och just nu sitter jag och funderar på om man inte kan göra kakor eller godis på det också
Idag provade jag att göra äppelgelé som jag smaksatte med hemodlad fläder, chili och mynta. Min dotter Moa tyckte att jag såg ut som "en sån där häxa som kokar ihop en massa giftiga saker"
AnkleverAnkleverterrinVitt bröd, av lantbrödstyp som steks frasigt i smör. Balsamicokokta plommon och pumpakärnorBalsamicoSockerPlommonPumpakärnorKoka ihop balsamico och socker
DAGENS RECEPT 14-11-15SMÖRDEGSLÄNGD MED ÄPPLENLuftigt lätta och spröda är de här "bakelserna" som passar lika bra till efterrätt som till kaffe eller te
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.