MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Den form av matlagning jag älskar mest är när man tar några enstaka ingredienser som tillsammans skapar någonting magiskt
Resulterade i en äpple/kanel-, päron/hasselnöt/vanilj- och jordgubb/lime-variant. I helgen fick jag för mig att baka ett gäng nya varianter med samma grundrecept
DAGENS RECEPT14-10-15KORV MED ÄPPLE OCH LÖKFalukorv, medisterkorv eller måltidskorv av något slag kan tillagas med potatis, lök och äpple till en god allt-i-ett-rätt. 4 portioner500 g falukorv eller medisterkorv½ - 3/4 kg potatis1 morot1 stor gul lök2 matäpplen3 msk olja1 tsk curryvatten1 tsk salt1/4 tsk vitpepparca 25 g smör eller margarinSkala potatisen och skär dem i ganska stora tärningar. Uteslut morot, lök och äpple och ta i stället 2 - 3 dl blandade djupfrysta grönsaker. ½ - 3/4 kg potatis
Ställ in i ugnen på 200 grader i 30-40 min (beroende på kockornas storlek). Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form
Äpplen torkade i ugn. Torkade äpplen – Världens godaste. PinterestFacebookTwitterGoogleE-postSkriv ut. Det här är så enkelt att receptet i princip skulle kunna skrivas så här
Äpple/ingefära/tahini biffar, matkorn, avokado/ingefära sås och sallad med tomat och valnötter. Nu ska jag sluta prata strunt och ge er denna kvällens recept, receptet på biffarna kommer härifrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.