Så var det ju självklart ett gäng godsaker på veckans bloggträff också. Pumpapaj med lingonmaräng, Mjuk äppelkaka med toscatäcke, Äppelpaj med jordnötscrumble och en mjuk kaka med äpple och nötter
Kanske det rent av skulle bli himmelskt gott med choklad och någramatskedarkakao i smeten. Det absolutbästa är att du kanhaäpplen, bär eller vad du nu vill ha i dennafantastiskakaka
Jagälskarmjukakakor, eller vem försöker jaglura, jagälskaralla sorters kakor. )Det absolutroligaste är då jaghittar på ett recept och det blir riktigt gott
Den här kakan är en blandningav två avminafavoriter i Polen. Eftersom jag försöker hålla mig borta från sötsaker för tillfället men baksuget tog till så passadejag på attgöra två i en
Smulmuffins med äpple10stora 2,5 dl vetemjöl2,5 dl grahamsmjöl3 tsk bakpulver0,25 tsk malenkanel1 krm malda nejlikor1,5 dl farinsocker1,75 dl mjölk2 ägg, lättvispade125 g smör, smält och avsvalnat2äpplen, skalade och rivna Smuldeg1 dl vetemjöl0,5 dl strösocker1 dl havregryn50 g smör, hackat Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smörafördjupningarna i en muffinsplåtBlandasamman de torraingredienserna i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk och smält smörTillsätt blandningen till de torraingredienserna ochrör om lätt tills allt precis harblandats,smetenskavara ojämn med klumparVänd försiktigt ner äpplenaFördela smeten jämnt i de förbereddaformarnaBlandaingredienserna till smuldegen i en skålNyp ihop blandningen till smulorStrö två teskedar smuldeg över varjemuffinsGrädda i ca 25 minuter, tills muffinsen är gyllenbrunaLåtsvalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler 10 stora. 2,5 dl grahamsmjöl. 3 tsk bakpulver. 0,25 tsk malenkanel. 1 krm malda nejlikor. 1,5 dl farinsocker. 1 dl havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.