Evelinas ekologiska Lingonoch äppelglögg. Mysigt adventsfika och härligt nyttigt. Den godaste mandelmassan jag någonsin smakat är denna, och den är Raw
Äpplet ska fortfarande ha ett tuggmotstånd. Hacka löken och fräs den mjuk. Servera med rårörda lingon. Skär äpplet i bitar och fräs med löken en kort stund
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Att karamellisera frukt och servera havreströssel till är ett trevligt alternativ till smulpaj. Byt ut vaniljsåsen mot kanelglass och du har en klockren fullpoängare…
I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbeloch mumsa praliner med den svullna foten i högläge
Det är regn, rusk och eländigt. Men inne är det varmt, mysigt och julfrid. Är det inte gott att då sätta sig i soffan framför brasan eller tända ljus och dricka något varmt
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplenaoch skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem
Godmorgon, solen strålar och dagen ser ut att bli fin. Den här gången blev det ett äppleoch havrebröd, äpplena kommer från vår trädgård så det känns lite extra kul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.