Jag leker som sagt med veckans matlåda och. Lägg selleri,. kompott/röra till ”veckans matlåda”. inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den
Fördelen med lax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Sesamfrön och lax passar så bra ihop, men jag tycker inte det räcker med att enbart doppa laxen i dessa frön och sedan steka den
Igår blev det en potatissallad med selleri, äppleoch dill. Där ska jag glömma allt vad januari heter och dricka cafe au lait, pain au chocolat och världens godaste sommarrullar
Stöt kompotten med en potatisstöt till önskad konsistens, smaksätt ev med lite salt och peppar. Salta och peppra filén, bryn filén ordentligt runt om i lite smör och olja i en stekpanna
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Att karamellisera frukt och servera havreströssel till är ett trevligt alternativ till smulpaj. Byt ut vaniljsåsen mot kanelglass och du har en klockren fullpoängare…
Det är regn, rusk och eländigt. Men inne är det varmt, mysigt och julfrid. Är det inte gott att då sätta sig i soffan framför brasan eller tända ljus och dricka något varmt
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplenaoch skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem
Godmorgon, solen strålar och dagen ser ut att bli fin. Den här gången blev det ett äppleoch havrebröd, äpplena kommer från vår trädgård så det känns lite extra kul
Äpple Öl. Hacka äpplena med skal och kärnhus och lägg i en kastrull. Äpple Öl. Blanda ut jästen med lite socker och lite ljummet vatten i en skål, då får du en vätska som sedan lättare blandas i äppelvattnet
Rödbetorna är som allra godast nu och väl värda att frossa i. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad med äppleoch pepparrot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.