Inte konstigt att alla trängs på gymmen efter nyår. Det är verkligen mycket gott och snaskigt som florerar i bloggosfären just nu, och jag är ju inte sämre jag än att jag hakar på
Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Lägg dem på bakplåtsklädd plåt. Lägg vaniljkräm i en sträng mitt på längderna. Pensla kanterna med ägg och grädda på näst nedersta falsen i 225 grader i ca 10-15 minuter
Dela en smördegsplatta mitt itu och lägg på bakplåtspapper i en ugnsform. Lägg en klick fikonmarmelad eller annan marmelad som du tycker om i en rund klick mitt på plattorna
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Låt degen jäsa tills den når över kanten på formen. Sikta mjölet och bakpulvret på ett bakpapper och vänd försiktigt ner det i smeten (så att smeten inte tappar volym) smeten skall vara slät och klumpfri
Botanisera gärna i grönsaksdiskarna, det finns massor att välja på som går utmärkt att grilla. Maken sköter själva grillen och den här gången la han på oxfilé och fläskfilé i bitar, majs och sparris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.