Kvällens nyttiga blev en glutenfri äpplepajmed Propud vanilj till. Det ger skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, innehåller rikligt med C-vitamin, kalium & pektin (bra för magen och tarmarna)
Stek äpplebitarna i omgångar i en klick smör, smaksätt med lite råsocker och kanel. Jag tycker kanelsmaken blommar ut om den får värmas upp med smör omkring äpplebitarna
Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader med varmluft. Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass 1 ekologiskt ägg
En enkel och god äpplepajmed lock av smuldeg. Servera pajen ljummen med vaniljsås. Jag brukar göra pajen i portionsformar när jag ska servera den som en dessert
Sovmorgon varje dag, massor av träning, promenader med Hugo, lite jobb på Gripen, umgåtts med min kära man och vänner och även gjort några handbollsträningar
Äpplepajmed vaniljsås tycker jag är så ljuvligt gott. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa
Äpple blandat med kanel och ingefära i en paj med ett täcke av maräng. Tryck ut degen i en pajform och lägg ner äpplen blandade med lite kanel och ingefära
Pudra degen med lite kanel före gräddningen. Servera med vaniljsås eller glass. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.