Idag har jag förförsta gången fiskat upp, fileat, tillagat och ätit en abborre. Missförstå mig rätt. jag är uppvuxen i en by som närmast kan jämföras med Astrid Lindgrens Bullerbyn och vi barn tillbringade många dagar, kvällar och nätter vid sjöarna och tjärnarna runtom i grannbyarna där vi fiskade upp aborrar och mörtar
Om såsen skulle skära sig tillsätter du bara några droppar kallt vatten. Det här är en av de godaste såser/krämer man kan servera till kött eller fisk – den libanesiska vitlökskrämen
Ganska ofta gör jag olika wraps och då oftast med tunnbröd eller tortillas, men man måste ju variera sig lite så idag blev det fyllda rullar (eller crêpes som det heter på ett finare språk) med en himla trevlig köttfärsröra
Här följer ett snabbt och enkelt recept förkött eller kyckling marinad. Ett bra tips är att om du handlar i storpack, så häll ner marinaden direkt i påsen som du ska frysa in köttet/kycklingen i och låt det sedan frysas in ihop
Smaka av och salta/peppra efter behov, använd maisena för sås konsitens. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
en köttfärspaj med tomater, fetaost och oliver, en quiche lorraine och en räkpaj. Ni ska få receptet på köttfärspajen som är en riktig höjdare och kanon att laga till många
Strimla köttet och och stek det lätt. Varva kött, purjolökar och champinjoner i en eldfast form. Häll det på köttet och ställ in i ugnen i 200 g ca 25 min. 1 kg kött t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.