Blanda vatten och ättikssprit, eller matättika, och socker tilllagen. Koka upp den och låt svalna. Krossa krydd- och vitpepparkornengrovt och skiva löken tunt
Ättiksströmming. (3-4 minuter på var sida) Ättiksströmming. Stekt strömming eller stekt sill Nyttig (Omega 3) och god både som middagsrätt och som smörgåspålägg
Ättiksströmming. Nu har strömmingen kommit här i inre skärgården. Det är roligare och nästan mer speciellt än kräftpremiären nuförtiden, när skaldjuren släppts fria när dett gäller inköp
Rensa och skölj och bena ur strömmingen. hacka dillen, salta och peppra och lägg ihop fileerna 2och2 med dill emellan vänd dem i ströbröd och stek i smör
Det är minus åtta grader i Skåne och snön täcker hela tomten runt stugan. Några pallkragar tittar fortfarande fram och jag funderar på om de inte borde tagits in i höstas…vi får väl se om de håller till våren
Skölj fisken väl. Lägg den på hushållspapper med skinnsidan nedåt. Blanda samman salt, peppar, dijonsenap, sirap och dill till fyllningen och bred sedan denna på fisken
Lägg upp strömmingarna på var sin tallrik. Skeda över lök ur inläggningslagen. Klyfta kålen tjockt. Koka klyftorna knappt mjuka 3–4 minuter i lätt saltat vatten, sila av och lägg upp på tallrikarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.