Jag äter den helst med kanel, socker och mjölk medan maken och barnen helst äter den medsaftsås. Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme tills den tjocknat, det ska inte koka – då blir det segt
Till julaftonens superenkla ris à la malta gjorde jag en saftsåsmed mycket hallon och jordgubbar. Det lilla som blev över kokade jag upp med lite mer potatismjöl så fick Ida äta lite god kräm till lunch
Red potatismjölet med lite vatten (för att det inte ska bli klumpar). Det blir ingen riktig Ris à la Malta utan saftsoppa, eller saftsås eller vad det nu heter
4 500 g risgrynsgröt (färdigköpt) 1 ägg 1 msk socker 1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt) Till servering hallonsylt eller saftsås till servering Lägg till i inköpslistan
Sila hallonsåsen så du får bort alla kärnor och får en slät saftsås/puré. Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Perfekt med tex saftsås eller sylt till. Gjorde lite mannagrynspudding till lunch idag, barnen gillar det med, så himla mumsigt, egentligen skall det vara russin i, men då jag inte tycker om det uteslöt jag det
Risgrynsgröt medsaftsås lär jag inte kunna äta många skedar av på julafton, men på fredagskvällen före jul kommer jag förhoppningsvis äta både gröt, dricka glögg och njuta av någon god chokladpralin
Jag fortsätter med risgrynsgrönt i crockpot/slow cooker idag. saftsås. 1,2 liter mjölk (blev bäst med 3% standarmjölk och inte mellanmjölk som på fotot)
Vispa grädden, inte för hårt, med vaniljsocker. saftsås, apelsiner eller fikon. Det här var ju hur enkelt som helst så Olivia kan nog se fram emot fler julbord med ris à la malta till efterrätt
Servera gröten tillsammans med körsbärssås, saftsås eller mjölk - och lite kanel förstås. Äter du hellre Ris á la Malta tillsätter du bara lite vispad grädde smaksatt med socker och vaniljsocker när gröten svalnat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.