Ångade spring rolls ”sous vide” är resultatet av en särskilt tursam kväll. Det är inte speciellt svårt att laga mat om man bara bryter ner det och tänker efter
Koka upp ättika och socker, låt det kallna. Tillsätt gräslök, dill och salladslök till ättikslagen. Hacka kycklingen fint och blanda den med fint hackad lök, dill och cayennepeppar
Ångkoka betorna på 96°C med skalet och en liten bit av blasten kvar tills de är mjuka (ca. 30 min), tänk på att koktiden varierar beroende på hur nyskördade betorna är
Moules marinières med ångade tångskott, smör och citronDe översta skotten på blåstång kan konsistensmässigt påminna om bönor eller ärtskidor, men med en mer mineralaktig smak och naturlig sälta, förstås, vilket passar bra till fisk- och skaldjursrätter
Mitt förhållande till korv är en lång kärlekshistoria. Kumlakorven kom in tidigt i mitt liv, när jag bodde i Örebro och jag gillar faktiskt allt från Partajgrillare till gryniga, handgjorda Isterband
Traditionellt så tillagas couscous i en så kallad couscousiere. Man gör en gryta med kött och grönsaker i den nedre delen och couscousen ångas i en övre tillsatsen och tar smak av grytan
Så där ja, då var julförberedelserna igång här i Mårtenssons kök. Julgardinerna ströks med både kallt och varmt strykjärn igår, jodå ni läste rätt både varmt och kallt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.