Fick med mig lite allt möjligt hem, bland annat en stor och fin mortel och riktiga weissbierglas. Eftermiddagen började med att jag marinerad kött, fläskkarré, i en flaska Yeti Imperial Stout, chili och vitlök
Ingredienser Portioner. 4 8 kycklinglår salt och peppar 900 g potatis 2 rödlökar 1 msk smör eller margarin 1 tsk timjan 33 cl mörk öl 2 dl vatten 1 lagerblad 1 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond 2 dl smetana 65 g mangoldskott Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Soppan garnerades i original även med rökt vildsvinsskinka, något som inte direkt finns i mitt kylskåp så det fick bli knaperstekt bacon istället som funkade precis lika bra
Koka upp vatten och öl med buljongtärning, krydda med salt, lagerblad och svartpeppar. Torka fiskfiléerna, krydda med vitpeppar och slå över lite rapsolja
Servera med nygriljerad vildsvinsskinka och god senap. Ett tips är att köpa en stor säck med grönkål och koka för att sedan frysa, så är det supersnabbt att göra nystekt långkål till din skinkmacka
Vi kunde njuta av rökt vildsvinsskinka, rådjursskinka, vildsvinsrevbensspjäll och så mycket annat. När kakan är klar och har svalnat kan du börja med glasyren
Lasten består av lyckliga, hungriga ryttare och islandshästarnas packväskor är fyllda med kokkärl och bästa tänkbara råvaror inför den stundande lunchen
Bland annat så är Ekporter- och Golden Alepralinen tillverkad med öl från bryggeriet. Jag med sällskap var på ölprovning där förra året, då fick vi smaka flera ölsorter och vi hade beställt mat (ölmarinerad kyckling m
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.