Ugnsbakad laxmed. Lax. Serverad med. Lax är lätt och laga och blir. Krydda med. När jag växte upp var lax lyxmat och abborre och torsk något man åt till vardags
Skär eventuellt bort skinnet på laxen och salta och peppra den runt om. Finhacka basilikabladen och mosa fetaosten med en gaffel tillsammans med basilikabladen och crème fraiche
Skiva rotsakerna och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Smörj en ugnsform med lite olja. Sätt därefter in ugnsformen med fisken i nedre delen av ugnen, under plåten medrotsaker
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Dagens middag med dillstuvade rotsaker och potatis med kallrökt lax blev en kalasmiddag. Till fick det bli några tunna skivor av kallrökt lax, lite citron och sedan rikligt med körvel
Klicka smöret över laxen, täck med plastfolie. Ta upp laxen, vänd den i sesamfrön och lägg på ett fat. Toppa med picklad gurka och garnera ev med mynta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.