Veckans sallad fortsätter. Det har tenderat att bli ungefär samma ingredienser några gånger i rad, men senast gjorde dottern en ny variant som blev mycket lyckad
Ikväll ska vi grilla med några polare och jag tog tillfället i akt att baka bröd till maten. Det här brödet gör alltid succé när man bjuder på det, brödkorgen brukar snabbt bli tom
Fizz, fizzigare, fizzigast - Gin Fizz. Någon fördrink skulle vi ju ha när gästerna kom. Fick en snilleblixt och kom på att maken är en fena på Gin Fizz som var min absoluta favoritdrink på 90-talet
Rödbetsbröd med chèvre & rosmarin – focaccialiknande rosa bröd fyllt med rivna färska rödbetor gratinerat med fransk getost samt strösslat med färsk rosmarin och flingsalt
Trevlig början på veckan alla. Här brinner ljus, ljusstakar och Nykarleby-stjärnan och sprider lite julstämnigt, till och med miniänglaspelet snurrar så änglarna nästan står rätt ut
Örtbröd, trippelsats. Örtbröd. Underbara örtbröd med tapenad. Vilka middagsgäster alltså, bästa man tänkas kan, de hade nämligen med sig en bricka, en skål och underbara örtbröd med tapenad
Blanda morotssaft och filmjölk och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, krydda, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Cheap-tober, vecka nummer tre. 2016-10-16, 11. 20. Cheap-tober och vecka nummer tre. Höstvindarna är här och veckan bjuder på rejäla grytor och värmande husmanskost
Örtbröd med ost. Artonde semesterdagen. Vädermässigt en blandad dag med ömsom sol och ömsom vatten. Frukosten i växthuset var helt ok när små droppar kom men den efterlängtade eftermiddagslässtunden i en vilstol ute i solen blev det ingenting av, då regnet behagade komma i en större mängd
Denna vecka har varit en 7 dagars arbetsvecka. Tur man älskar sitt jobb. Den har innehållit allt från skola till konferens, till jobb på stan samt BoIS idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.