Men konsistensen och smaken finns bevarad i det gamla ärvda receptet, nedskrivet på gulnat papper med mammas tydliga postkassörsstil- minns ni de handskrivna små kvittona man fick på den tiden då det fanns ett Postverk värdigt namnet
Receptet hittade jag på en Sköna hem-blogg "Hemma med Helena Lyth". Jag valde dock att hoppa över momentet att doppa kringlorna i socker, för det gjorde inte mormor med sina rågkringlor
(Det går även bra att använda mjölk istället för grädde för lite magrare kringlor. 2 cm tjocka, och 8-10 cm långa korvar,. 10-15 min, till dom fått fin gyllenbrun färg. 6-7 dl Vetemjöl el. 2-3 dl Havregryn
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på kringlor. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt kringlorna svalna och smält sedan lite smör och pensla på dem och doppa kringlorna i strösocker innan servering
Rulla sedan bitarna till längder och forma dem som kringlor. Koka upp vatten i en vid kastrull, tillsätt lite salt och när kringlorna jäst färdigt kokar du dem några stycken åt gången i några minuter
1 - 2 krm malen brödkummin. ca 22 - 24 dl vetemjöl. Grädda bröden i den nedre delen av ugnen i ca 30 - 40 minuter, eller tills de är 98 C inuti. 1 - 2 krm malen brödkummin. ca 22 - 24 dl vetemjöl
Här får du receptet på riktigt goda bondkringlor. Lägg degen på ett mjölat bakbord och baka ut till 16-18 stora kringlor. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10-11 minuter. 10-11 minuter
Det var väldigt pilligt faktiskt - det trodde jag inte att det skulle vara. En lite klantig grej jag gjorde var att jag strödde över pärlsockret istället för att doppa kringlorna i sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.