Att göra eget kebebkött är galet kul. Visste ni att det är spiskumminen som ger den där kebabsmaken. Gör du den själv slipper du dessutom att få hela rätten nerdränkt i kebabsås, vilket är kännetecknget för en köpekebab av klass – så sjukt ofräcsht
Ni som följer mig på Facebook vet ju att jag brottades med en "superdeg" i helgen. God morgon degen. Rör samman degen med en träslev (det var det alldeles för mycket deg för, jag körde med degkrokarna på elvispen)
Vad göra med den goda gelén som blivit över. Jag behövde inte tänka länge innan jag kom på att det naturligtvis måste blandas med sherry och ingå i det klassiska smörrebrödet Dyrlægens Natmad tillsammans med tunna skivor av hemlagat saltkött av kalvstek, rödlök och krasse på ett mörkt rågbröd
- för att visa mitt stöd. Det används i matlagningen, till städning och inte minst i disken. Detta har blivit en tradition på P3 att man varje år stänger in några programledare i en glasbur och samlar in pengar åt världens barn
Orkade verkligen inte göra middag denna dag, så kom jag på det scones. Jag gjorde lite grövre scones så att de känns lite nyttigare i alla fall och ingen marmelad på förrän man ätit en med något vettigt pålägg
Denna gång är det dock inte glute bridge-övningen jag visade förra veckan utan denna. Jag får ganska mycket frågor om både kost och träning och tänkte därför göra ett frågor & svar-inlägg på fredag
Har en liten app som heter vardagsmat, och jag tycker inte att där brukar vara så mycket att hänga i julgranen men den här gången fastnade jag för ett recept som lät gott
Jag har mustat sporadiskt med den eftersom äpplena måste rivas innan och min lilla matberedare kan riva väldigt lite åt gången och gick varm efter några rivningar
Det är så otroligt lätt att man hamnar i gamla vanor och lägger på vad man brukar på sin pizza. Men den här gången fick jag inspiration från senaste numret av Laga lätt
Det är anledningen till att det inte dyker upp någon julmat på min blogg. Däremot gjorde jag köttbullar häromdagen, och det kan ju allt tyckas vara lite juligt
Testade först med GI-kolorna smaksatta med turkisk peppar, men de smälte när jag försökte doppa dem i den vita chokladen även att jag försökte lägga dem i frysen innan
Tänkte ge mig på att göra Creme Brulee vilket jag aldrig tidigare gjort. Risotton har jag gjort många gånger, vad gäller skyn är den en ny favorit och vi gjorde den för första gången på nyårsafton efter recept här och även köttet blev riktigt bra
Flera av tipsen har redan satts i verket då vi grillade i helgen och ett av dem blev så gott att vi ska upprepa det igen till midsommar - nämligen varmrökt lax med löksås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.