Jesper Dahl, som arbetat många år i köket hos bla Leif Mannerström, visade oss hur vi skulle få ut fint kött från benen på den lilla halva grisen där på bordet
Och jodå, här har ni en charkuterist som som inte får nog av korvtillverkning på jobbet. Håkans senaste korvtillverkning hemma i vårt kök resulterade i en bräckkorv som blev riktigt lyckad
Igår åkte jag förbi KMTI o bytte ut tavlan som jag sålde till en medlem på KMTI mot en målning som heter Wildest Heart men den är lite för liten för den stora väggen så jag ska snart byta ut den mot en större som snart är klar
Det känns som det går lite i perioder, och jag tror vi är inne i en just nu. Lagade potatismos i torsdags, som det blev rester av så jag gjorde potatismuffins till lövbiffen i fredags, och jag känner mig rätt sugen på grekisk potatisgratäng, så det ska det bli någon dag
Skapelse i form av en terrinliknande matta av salmalax och pilgrimsmussla - med vackert kantade fält av något vi som var påårets kock känner igen - purjolöksaska
Strömming och sill är våra vanligaste och viktigaste matfiskar. Strömmingen steks guldgul i en blandning av smör och olja och läggs därefter på en bädd av spenat
Men de måste förvällas och de får inte vara skarpa i smaken. Kanske har du stött på denna rätt under namnet "Imam bayildi", vilket lär betyda "Imamen svimmade"
Jag bakade den för första gången då jag var mammaledig med min äldsta dotter som nu är 8½ år. 175 g smör (rumsvarmt). 1 msk bakpulver. 1 krm salt. 1 dl socker. Sätt ugnen på175 grader. Smöra och bröa en 1,5-liters form. 175 g smör (rumsvarmt). 1 msk bakpulver. 1 krm salt. 1 dl socker
1 stor gul lök, hackad. 1 ½ tsk spiskummin. 1 tsk koriander. 1 tsk gul cutty. 1 brk krossade tomater. 14 dl vatten. 1 tärning grönsaksbuljong. Tillsätt de torkade kryddorna och låt dem fräsa med 1 min. Koka upp, sänk värmen och låt det puttra 1 timme. 1 stor gul lök. 1 ½ tsk spiskummin. 1 tsk koriander. 1 tsk gul. 1 brk krossade tomater. 14 dl vatten. 1 tärning grönsaksbuljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.