1 liten gul lök. Då när jag var hungrig och det var rusning på restaurangen fanns liksom inte tid till att lägga smör på och köra den i ugnen utan den slängdes obarmhärtigt in i micron i 2-3 minuter och sedan fick den 1-2 minuter i fritösen. 1 liten gul lök
Festligt med rödtunga. 11/2 dl vitt vin. 150 gram färska champinjoner. Baka fisken i 175 grader varm ugn 12-15 min beroende på storlek. 11/2 dl vitt vin. 150 gram färska champinjoner. 175 grader varm. 12-15 min beroende på storlek
Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
Rödtunga är en perfekt fisk att göra rullader av, här i italienskt stuk. 1 dl pesto. 1 msk smör. 1,5 dl vitt vin. 1 tärning fiskbuljong. 1 dl riven parmesanost. Sätt ugnen på 175 grader, klicka i smöret i en ugnsfast form. Smula buljongtärningen och blanda med créme fraiche, 1/2 dl vin och lite peppar. Häll 1 dl vin över fisken och bred créme fraichblandningen över, toppa med riven parmesan och gratinera i ugnen 20 minuter. 4 - 6 rödtungefiléer 1 dl pesto. 1 msk smör. 1,5 dl vitt vin. 1 tärning fiskbuljong. 1 dl riven parmesanost
1 kg rimmad fläskbog1 gul lök1 kålrot6 st kryddpepparkorn2 st lagerblad6 st vitpepparkorn8 potatisar3 st morötterca 1 liter vattensmörsalt och pepparSkölj köttet i kallt vatten, lägg i gryta, fyll på med vatten så det täcker. Hacka 1 morot och löken och lägg sen i grytan. Låt sjuda på svagvärme i ca 1½-2 timmar. Koka i ca 30 minuter, lägg sen ner potatisen i små bitar och koka i ytterliggare 15 minuter. 1 kg rimmad fläskbog. 1 gul lök. 1 kålrot
Mina chokladbollar med jordgubbsgömma ligger fortfarande på plats nr 1. Hej allihopa. Jag lever. Jag nästan skäms över vad lite jag har skrivit den här senaste månaden och de ser vi även på vad lite jag har bakat denna månad men jag har helt enkelt inte haft tid
DMedelhavsinspirerad rödtunga 4 pers. 600 g rödtungsfilè1 citron 1 vitlöksklyfta2 schalottenlökar1 dl kapris1 dl oliver med kärnorsalt och pepparolivoljaaluminiumfolieGör såhär. Sätt ugnen på 150 grader. Baka i 15-20 min. 1 citron 1 vitlöksklyfta. 1 dl kapris
11 dl torrt vitt vin. 1200 g champinjoner (små). 1150 g skalade räkor. 11 förp musslor i vatten. 13 dl fiskbuljong. 12 dl torrt vitt vin. 13 dl vispgrädde. 11 msk vetemjöl. 11 msk smör. 1cayennepeppar. 1salt. 1smör, att steka i. 13 rödtungor, filéade 1 dl torrt vitt vin 200 g champinjoner (små) 150 g skalade räkor 1 förp musslor i vatten. 1Sås. 3 dl fiskbuljong 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 msk vetemjöl 1 msk smör cayennepeppar salt smör, att steka iVärm ugnen till 175°. Droppa lite vitt vin över, täck med ett smörpapper och sätt in fatet i ugnen ca 15 minuter, tills fisken är klar. Blanda under tiden buljong och vin till såsen i en kastrull, koka ihop till ca 1 dl
Små söta snurror av rödtunga, en ljuvlig vitvinssås, lite kokta grönsaker, ett gott hemgjort potatismos och så ett smakrikt och fruktigt vitt vin i glaset
300 g rödtungafiléer. 1 msk smör. 1 msk vetemjöl. 1 msk koncentrerad hummerfond. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter tills chipsen fått fin färg och låt dem svalna. Täck fisken med smörat smörpapper och baka av mitt i ugnen 10-15 minuter. 300 g rödtungafiléer. 1 msk smör. 1 msk vetemjöl. 1 msk koncentrerad hummerfond
Värm 1 dl olivolja, vitlök och chili i en kastrull, låt koka upp på hög värme tills vitlöken är lätt rostad. 4 rödtunga à 300g. 1 dl olivolja. 1 citron, klyftad. 4 rödtunga à 300g olivolja, till stekning smör, till stekning 1 dl olivolja 8 klyftor vitlök, tunt skivade 8 chili, små torkade Salt, efter smak Peppar, efter smak 1 citron, klyftad
Här har jag bytt ut sjötungan mot rödtungan som är lite billigare och minst lika bra, hummern krymte och blev till räkor och tryffeln verkade bara onödig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.