Här har jag bytt ut sjötungan mot rödtungan som är lite billigare och minst lika bra, hummern krymte och blev till räkor och tryffeln verkade bara onödig
Jo, jag vet att det egentligen skall vara sjötunga med rödtungan är så god att den duger bra. I en riktig Walewska skall det också vara hummer och tryffel men i denna budgetvariant är det ersatt med champonjoner och kräftstjärtar
Ja vad skall man säga när man sitter och titta ut över takåsarna, när luften är krispig och himlen är kristallklar samtidigt som hela lägen luktar stekt fisk
En del sjötunga Walewska-puritaner vill kanske stena mig. Okej. Vi måste först börja med historien till varför jag och flickvännen överhuvudtaget gjorde denna extremt dyra rätt
Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
1. Salta och peppra fiskfiléerna, rulla ihop till rullar och lägg i en låg panna. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min
DMedelhavsinspirerad rödtunga 4 pers. Ännu en gång har mat-Tina satt sina fotspår i mitt kök. eller nja, jag har åtminstonne inspirerats av hennes recept som så många gånger förr
Koka potatisen och häll av vattnet. Pressa potatisen och arbeta sedan in smör, äggulor och kryddor. Spritsa ut moset på kanterna av ett stort eldfast fat, gärna medans det fortfarande är varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.