ca 4 portca 150 g köttfärs1 gullök1 burk majs2 st köttbuljongtärningar1 tomat1 burk salsasås1 påse tacokryddaca 1 liter vatten1 pressad vitlöksklyftariven osttortillachipscremé fraiseHacka löken, stek den sedan tillsammans med köttfärsen. ca 150 g köttfärs
bondbönesoppa, eller även kallat bondbönvällingca 15 bönskidorvatten1 dl grädde1 buljongtärningpepparPlockade ur bönorna ur skidorna, hällde sen på vatten precis så det täckte dom
150g smör, 1 1/2 dl mjölk, 3 ägg, 3 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 5 msk kakao, 2tsk bakpulver, 4 dl vetemjöl. Grädda tills den fått lite färg jag hade 15 min. Rulla i två längder och platta till dem med fingrarna på en bakplåtspapper grädda 175 grader i ca 15 min. Grädda 175 grader ca 15 min. 150g smör,
Gjorde en god sallad med kallrökt lax, salladsblad, gurka och några spännande tapas grejer jag hittade, chili fyllt med någon sorts krämig ost, riktigt goda
En gammal hederlig flintastek. Färdig marinerad, bara att grilla direkt. Enkelt, bekvämt och gott. Men självklart klår den inte en riktigt härligt mör och själv-marinerad oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.