Som de allra flesta i min närhet känner till så ska jag ju byta jobb. Denna världsomvälvande händelse, som kan liknas vid när man upptäckte att jorden var rund eller kanske när man fick veta att Niel Patrick Harris är gay, kommer att inträffa nu på fredag
Täck med lock och ställ in ca 4 timmar i 125g ugn. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indisk curry. Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Dukning som höll hela dagen och fram till småtimmarna. Nu tänkte jag bara snabbt och lätt ge er lite bildkavalkad från min sista dag på 2012 och de första timmarna på 2013. Ställ i frys i ca 4 timmar
Tryckte in den i ugnen i 12 timmar, lade den i kryddig lag och åt den med potatisgratäng. Lägg köttet på ett oljat fat och sätt in det i ugnen i ca 12 timmar, till exempel över natten. Ställ in i kylskåp i 5 – 6 timmar. ca 12 timmar
Ändå har vi lyckats genomföra detta program under en period då jag gått en tämligen krävande utbildning, samtidigt som jag tog på mig ett halvtidsvik på en ny arbetsplats med ett par timmars pendling
Efter två timmar blev vi skickade till förlossningen för vidare observation. Efter ännu flera timmar med CTG & ultraljud fick vi okej på att åka hem men återkomma för nytt CTG idag
Inom vissa gränser stimuleras Maillardeffekten av höjd värme (vid uppskattningsvis 160-170 grader börjar istället karamellisering dominera, en helt annan process som ger andra typer av smaker)
Som ni trogna läsare vet är jag ett stort fan av Yotam Ottolenghis matlagning. Vegetariska kokboken Plenty kan jag inte prisa nog och jag var så laddad att besöka Nopi att jag firade min födelsedag där förra året
Låt nu denna bas till en fantastisk buljong sjuda ett flertal timmar. Min fick sjuda i 4 timmar. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Ett bröd som passar till alla tillfällen. Idag fick vi gäster och vips så var ett bröd klart. Detta är ett ganska kul recept för ni smaksätter själva med en färskost
16 svarta oliver. 16 svarta oliver. Vi upplever lite olika typer av väder i olika delar av landet men solen och värmen kommer ju förr eller senare till oss alla (säger vi)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.