Soppa igen, ovanligt va. Nu var det i alla fall dax för att prova på bondbönorna. Hittade några på torget i byn här om dagen, och idag, på självaste nationaldagen fick dom åka ner i kastrullen
sätt ugnen på 175 grader smörj och bröa en form. Rulla i två längder och platta till dem med fingrarna på en bakplåtspapper grädda 175 grader i ca 15 min. Grädda 175 grader ca 15 min
50 g jäst100 g smör5 dl standardmjölk2 ½ dl lätt kesella1 g saffran2 dl strösocker17 dl vetemjöl½ tsk salt1 st ägg100 g smörvaniljsockerpärlsockerSmält smöret i en kastrull. 17 dl vetemjöl
Gjorde en god sallad med kallrökt lax, salladsblad, gurka och några spännande tapas grejer jag hittade, chili fyllt med någon sorts krämig ost, riktigt goda
En gammal hederlig flintastek. Färdig marinerad, bara att grilla direkt. Enkelt, bekvämt och gott. Men självklart klår den inte en riktigt härligt mör och själv-marinerad oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.