Smaka ev av med mer salt och peppar. Igår fyllde Rasmus 2 år och vi hade givetvis kalas för honom. Ingredienser 10 port. 2 kg högrev. 2 stora morötter. 1 bouquet garni (lagerblad, en kvist timjan, en kvist slätbladig persilja). 1 kanelstång. 10 svartpepparkorn. 11/4 dl rödvinsvinäger. Skiva upp 2av de gula lökarna och lägg i en skål ihop med köttet skuret i mindre bitar. Ingredienser 10 port. 1 kanelstång. 10 svartpepparkorn
Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn, salt så att konsistenten blir som brödsmulor. ugn temp 200 grader. 5,5 dl havregryn. 150 g smör. 1/2 dl socker. 1 dl ljus sirap. 2 dl mörk choklad ( eller använd daim, nonstop man kan ta vad man vill ). 2 tsk bakpulver. 1/4 tsk salt. 1/2 dl vatten. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. sätt kaokorna i ugnen och sänk temp till 175 grader, grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 min. Mna kan också smälta ljus choklad och doppa dom i om man vill 200 grader. 5,5 dl havregryn. 150 g smör. 1/2 dl socker. 1 dl ljus sirap. 2 dl mörk choklad. 2 tsk bakpulver. 1/4 tsk salt. 1/2 dl vatten. ca 1 cm tjocka skivor. 175 grader, grädda kakorna mitt i ugnen i. 10-15 min
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg på ett lock och låt köttet sjuda, ca 11/4 timme tills innertemperaturen är 75º. Låt köttet vila 10 minuter i bul-jongen. 1 tsk salt. 1 st gul lök. 1 st morot. 1 bitar rotselleri. 10 st vitpepparkorn. 1 st lagerblad. 1 st timjan. 1 dl mjölk. 1. 1 msk persilja
Smaka av med salt och pep-par. Skala lökarna och bryn dem i en stekpanna med 1 msk smör och råströsocker. I tryckkokare är koktiden ca 15 minuter efter tryckhöjning. 10 st pärllök. 1 tsk råströsocker. 1 tsk salt. 2 st morötter. 2 st lagerblad. 10 st kryddpepparkorn
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Non-stop chocolate-cookies 125g smör3 dl socker2ägg2 tsk vaniljsocker4½ dl vetemjöl1 dl kakao1 tsk bakpulver1 tsk salt1 påse Non Stop1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Klicka ut 2 msk smet till varje kaka på 2 plåtar med bakplåtspapper på. Lägg ca 12 kakor per plåt. Grädda kakorna i ca 15 minuter. 2 ägg. 2 tsk vaniljsocker
Denna är garanterat en av världens bästa kycklingpajer. 2,5 dl vetemjöl3 msk vatten125 gr smörFylling. 1 stor grillade kyckling1 medelstor purjolök300 gr champinjoner2 msk smör till stekning1,5 dl vispgrädde1-1,5 tsk dragon0,5-1 tsk salt1 krm svartpeppar2,5 msk vetemjölca 3 dl kycklingbuljong ( 2 tärningar+3 dl vatten)0,5-1 msk äkta soja Gör så här. Grädda 225°C i 15-20 min tills pajen fått fin färg. 2,5 dl vetemjöl. 125 gr smör. 1 stor grillade. 1 medelstor purjolök. 2 msk smör till stekning. 1,5 dl vispgrädde. 1-1,5 tsk dragon. 0,5-1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 2,5 msk vetemjöl. 2 tärningar. 0,5-1 msk äkta soja
Här kommer ett recept på kebab av köttfärs som går snabbt att göra. 1 ½ kg blandfärs. 1 ½ msk spiskummin. 2 st ägg. 1 tsk grovmalen svartpeppar. 2 tsk salt. 1 tsk paprikapulver. 1 msk oregano. Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. 1 ½ kg blandfärs. 1 ½ msk spiskummin. 2 st ägg. 1 tsk grovmalen svartpeppar. 2 tsk salt. 1 tsk paprikapulver. 1 msk oregano
Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. Häll över sojan och tillsätt ca 2-3 dl vatten. 2 gula lökar. 2-3 morötter. 2 msk kinesisk soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.