Kryddburken är en av dom få bloggar jag fortfarande besöker och som har behållt sitt fokus på mat- och bakrecept och inte förvandlats till en ”livsstilsblogg”
Till denna rätten ska ni bara se bara se till så gratängform är stor när du tillagar lasagnen, så det inte rinner över Kyckling- och spenatlasagne6 portioner500 gr färsk spenat2 msk olivolja1 kg kycklingfärs1 vitlöksklyfta3 baconskivor500 gr tomater2,5 msk tomatpuré1 msk ketchup4 dl vatten och 1 tärning kycklingbuljongsalt och peppar12 lasagneplattor eller färskaOstsås. Låt koka ihop i 15-20 minuter. Har du färska lasagenplattor, gräddar du i ugnen i ca 20-25 minuter
Klart att servera efter 5 - 10 min. God kväll gott folk. Jag hoppas det är bra med er och att ni äter gott på kvällarna nu när höstmörkret tilltar för varje dag
Nu är jag inte någon expert på området och vill heller inte utala mig om hur man ska äta om man är vegetarian, men för oss som äter varierat och väljer vegetariskt alternativ ibland så är det faktiskt inte krångligare än att man plockar bort icke-vegetariska alternativ samt låter sig inspireras av recept och hälsotips
. Väl hemma från skolan idag kurrade magen, helt enkelt dags för mellanmål. Plättar/pannkakor i olika varianter är något jag gör för sällan med tanke på hur gott det är
Just nu är det Bibimbap, denna underbara koreanska "pytt-i-panna". Stek äggen "sunny-side-up". Periodvis kan jag bli helt besatt av någon speciell rätt
En sats ger ca 16-17 bullarTid. 5-6 dl vetemjöl. 1- 1 1/2 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha glasyren). Jäs under en kökshandduk på en varm och dragfri plats för ca 30-35 minuter, till dubbelstorlek. Grädda bullarna i mitten av ugnen för ca 15- 20 minuter. Eller så kan du vänta ett par minuter, 5-6 minuter, tills bullarna har svalnat innan du brer på. 5-6 dl vetemjöl. 1- 1 1/2 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha glasyren)
Vi lånade ut våra Wahlströmsromaner i stans enda vinstdrivande bibliotek och tillhandahöll allehanda vardagstjänster såsom cykelbud, hundpassning, detektivarbete, skönsång och make up-konsultation
1-2 dl vatten. Efter ca 5-10 sekunder börja de låta och hoppa omkring. Tillsätt ingefära och vitlök och stek i 10-15 sekunder. Stek kryddorna snabbt (ca 20 sekunder) och tillsätt därefter tomater, tomatpuré, 1-2 dl vatten. Låt allt puttra i 4-5 minuter till såsen blir tjock. 1-2 dl vatten
Skär tofun i ca 1-1,5 cm tjocka skivor och pressa ut så mycket vätska du kan ur skivorna med hjälp av absorberande hushållspapper och händerna. Grilla brödet i ugnen i ca 1o-15 minuter, vänd brödet då och då så det får fin färg på alla sidor
Så om jag berättar hur jag gör, hur det går till från det att jag står i mataffären eller framför kylskåpet och tänker jag-är-skithungrig-och-har-varken-pengar-eller-idéer tills det att ännu en måltid står på bordet så kanske det ger dig något
1-2 krm salt. 1-2 krm salt. Såg att något man kallade "Supergröt" hårdlanserades i butiken. Sådana där färdiga produkter brukar hålla ett alltför högt pris
Jag som själv coachat mig själv ner i vikt, fast jag förstod inte då att jag gjorde det, men mitt sätt att tänka gjorde att jag tillsammans med LCHF-kosten faktiskt gick ned 70 kg. Sagt och gjort, en tung och gravid Lindha tog körlektioner 2-3 ggr i veckan, intensivt skulle det bli för att lyckas och samtidigt pluggade jag teorin som jag minns var så jobbig. 2016-03-23 @ 14
-det kan jag klara. Det har aldrig hänt förut under alla mina jojo-bantningar under åren, att gå ner i vikt och lyckas under plågsamma dieter har vi väl alla gjort, men tack vare LCHF kan jag för första gången i mitt liv hålla vikten, och det har varit värt vartenda slit, svett och gråt kantat med glädje
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.