Jag använde mig av en mindre rund form, ca 18-20 cm i diameter. Grädda i nedre ugnen, 175 grader (förvärmd ugn ) ca 40-45 min. Tumregel brukar vara - minst 6 timmar i kylskåpet innan det används och vispas upp. ca 40-45 min
När degen fått vila till sig är det dags att trycka ut den i en pajform eller springform ca 18-20 cm i diameter. Tryck ut den så att du får ca 1,5 - 2 cm höga kanter. *Naturligt glutenfri mjölblandning kan man välja rätt valfritt (tumregeln är 2-3 delar mjöl+1 del stärkelse+liiiiite xantangummi - när det gäller xantangummi är det bäst att man vet vad man gör, annars är det bättre att utesluta det helt)
Min tumregel för äggstanning. Mängden pasta är svår att ange men ungefär 5 dl okokt blir bra - makaroner eller spagetti2 purjolökar2 paket bacon3 dl riven ost4 dl mjölk4 ägg1 tsk salt2 krm svartpepparGör så här. Häll över äggstanningen och baka i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter
Dom blev lite platta, så jag var rädd att de skulle bli som tegelstenar- stenhårda. 5-2 tsk brödkryddor, färdigmalda eller hela, stötta med mortel2-3 msk sirap (jag tog brödsirap)3. 8-10 dl vetemjöl, ev ännu mer. Jag tror jag behövde ha i 2-3 dl extra mjölLös jästen i lite av den fingervarma vätskan, ha sen i resten av vätskan. Grädda bullarna i ungefär 8-10 minuter och låt svalna under duk. Jag har en tumregel att en halvliter degvätska ger 16 frallor. 5-2 tsk brödkryddor. 2-3 msk sirap. 8-10 dl vetemjöl, ev ännu mer
Jag vet faktiskt inte hur man ska kunna veta säkert att det dinkel man köper är äkta dinkel men en bra tumregel brukar vara priset och så klart ekologiskt
Så en tumregel vid brödbak är så lite mjöl som möjligt ger saftigare bröd. kallt vatten eller mjölk. 1jäst, minskas detta vid kalljäsning över natten till 20 g
En bra tumregel är att försöka äta grönsaker till varje måltid. I en sammanställning av alla viktig forskning kring mat och hälsa från decennier tillbaka pekar allt på att de flesta av oss mår som bäst om vi äter en kost som liknar den man äter runt Medelhavet - Medelhavskosten
Utan att göra det komplicerat kan du gå efter en bra tumregel. få i dig 10-20 g protein, samt ett gram kolhydrat mer kilo kroppsvikt snabbt som möjligt efter träning
En tumregel när det gäller fyllning är att det ska vara mer fyllning än äggstanning. Det absolut enklaste sättet att göra pajdeg på är att göra den i en matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.