Till en skomakarlåda har man potatismos så potatis kokades enligt konstens alla regler och mosades ihop med gräddmjölk (ungefär 50-50 mjölk och vispgrädde) samt en klick smör, salt, peppar och lite muskot
4-6 portioner (räcker till fler om det är på buffé)1 kg vinterpotatis2 gula lökar2 vitlöksklyftor3-4 dl riven ost (gärna med lite sting i)1,5 tsk salt2-3 krm svartpeppar (gärna från kvarn)3 dl mjölk/grädde (jag tar ofta 50-50 för att få det krämigt och fint)Skala och skiva potatisen fint, gärna i matberedare
Man kokar grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten, slår sedan av vattnet och mosar grönsakerna, klickar i 50-50 av smör och naturell philadelphia ost (ska prova med smaksatt en annan dag) och kör några varv med stavmixer
Ca 50-50 av varje (smöret ger en nötig smak, olivoljan en medelhavskaraktär). Ca 50-50 av var. En favorit hos mig på senare tid är hemmagjord tomatsås som både är superbilligt och supergott
6,5 dl vetemjöl och dinkelmjöl blandat 50-50. 6,5 dl vetemjöl och dinkelmjöl blandat 50-50. Nu har vi varit med om två kräftskivor, en som vi hade här hemma hos oss för några veckor sedan bara för oss + 5 vänner med barn, och en stor kräftskiva för 16 vuxna + barn tillsammans med grannarna förra helgen
Salta och peppra köttet och pensla på ett ganska tjockt lager, bränn på snabbt på grillen och flytta sedan till svalare yta enligt 50-50 metoden där de får ligga och bli näst intill helt klara
Vi använde cirka 1,8 kg kyckling, ungefär 50-50 kycklingklubbor – lårfiléer. Som jag skrev igår det är äntligen höst, med hösten kommer grytor – kan man annat än att älska hösten
6,5 dl vetemjöl och dinkelmjöl blandat 50-50. 6,5 dl vetemjöl och dinkelmjöl blandat 50-50. En välgjord pizza kan vara himmelskt god och bör njutas långsamt, gärna med tomatsallad till och ett gott vin
Inga konstlade ingredienser, 50-50 gris och ko, blir bäst då. 3 kr för en köttbulle. Är det någon som skulle tänka sig att betala det för en härlig hemmalagad köttbulle
Sedan delade vi 50-50. Galinas pizza. Att jag älskar mat och god mat i synnerhet kan ni inte ha missat. Att gå ut och äta på restaurang tycker jag sätter guldkant på tillvaron
Så fantastiskt. Jag gjorde ett test för att se vilken hjärnhalva jag använder mest. Min högra hjärnhalva var nästan helt funktionsoduglig efter tre hjärnblödningar för snart 20 år sedan
Resa över huvud taget, för jag kom på att jag njöt för mycket av vardagen med 50-50 föräldraledighet/jobb för att slösa bort den tiden på att resa, när vi kan spara ledighet+pengar till att ha semester när vi behöver det ännu mer…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.