Den här lena och goda soppan brukar göras på sommarens första färska grönsaker, men jag gjorde en snabbare variant genom att använda frysta sommargrönsaker istället
Häll sedan på vatten och låt koka upp och småputtra en stund. Häll upp och toppa med färska räkor. 4 bitar Lax4 bitar Torsk10 cm PurjolökEn kruka Dill2 fiskbuljong tärningar 2 dl vitt vin2 msk tomatpuré Lite salt2 pressade vitlöksklyftor 5 dl vatten3 dl gräddeSockerärtor 3 Morötter 1 tsk saffranFärska räkorBryn purjolök,dill,morötter tillsammans med buljongtärningarna,saffran,tomatpuré och vinet. Ca 10-15 minuter innan servering häll på grädden och lägg i fisken som skurits i tärningar och sist sockerärtorna
Skala och skär potatisen i tunna skivor. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Pensla brödskivorna med olivoljan och grilla dem i en het grillpanna
4 6 minibaguetter flerkorn 1 gul lök 2 morötter 250 g broccolibuketter 1 msk olja 2 tsk curry 1 dl röda linser 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar 2 dl matyoghurt (10%) 125 g färskost paprika & chili Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Lägg skalet i en stekpanna och spara räkorna i kylen tills servering. Rör om då och då. Sila sedan av soppan i en mindre kastrull och tryck ut allt från skalen , häll i grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.