Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Lägg skalet i en stekpanna och spara räkorna i kylen tills servering. Rör om då och då. Sila sedan av soppan i en mindre kastrull och tryck ut allt från skalen , häll i grädden
Soppa med brynt vitkål och lök. Hacka löken, salta lite och stek tills den fått färg, lägg i gryta. Skölj kålen och bryn den i två omgångar, salta en aning under stekning, lägg i grytan
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Efter att jag hade suttit och bläddrat i ICAs tidning Buffé, som jag annars alltid brukar slänga direkt, hittade vi ett recept vi ville testa
Receptet på den här supergoda vegetariska stroganoffen, med tomatpuré, kommer från arla. Det är tur att jag numera bara äter vegetariskt (falsk) stroganoff så att jag slipper blanda mig i debatten om vad som är rätt och fel
Det är min standardgrej att beställa när det vankas Thaikiosk eller restaurang och jag måste säga att det känns helt awesome att kunna laga den minst lika god själv hemma, och dessutom på ungefär samma tid
Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.