Häll i en halv liter i stekpannan med köttet. Om det är mycket bränt flott så lägg över köttbiten i en stor kastrull, värm upp med en klick margarin - sen i med vattnet
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
6 pers1 msk smör1 gul lök1 vitlök solo2 msk tomatpuré1 förp krossade tomater12 dl vatten1 hönsbuljongtärning2 lagerblad1 tsk basilika1 tsk oregano1 tsk timjansalt, peppar1 liten palsternacka2 morötter2 potatisar1 purjolök2 dl ärtor400 g köttfärs4 dl spaghettiLåt hackad lök och vitlök svettas lite i smöret och rör ner tomatpurén. Tillsätt sedan stekt köttfärs, purjo, ärtor och spaghetti och låt koka ytterligare 5-10 min innan servering
200 - 300 g skinn och benfri laxfilé i bitar (jag hade bara 170 g hemma så jag tog det). 200 - 300 g skinn och benfri laxfilé i bitar (jag hade bara 170 g hemma så jag tog det)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.