Så här gör jag mina klyftpotatismed rödlök och rosmarin. Det som också är bra medklyftpotatis förutom att de är himla goda är att de passar lika bra till en fiskbit som till kött, en fördel hos oss där vi ofta äter olika
Servera med t ex gröna bönor, rårivna morötter och citrfonklyftor. 1) Blanda i en skål matlagningsyoghurt, bostongurka och salt och blanda. 3) Tvätta potatisen och skär den i klyftor (behåll gärna skalet på). 4) Fördela potatisen på en ugnsplåt och ringla över rapsolja, krydda med salt och peppar. 5) Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek potatisen ca 25-30 minuter. 6) Klyftorna ska vara mjuka och ha fin färg när de är klara. 7) Lägg fiskbitarna på en skärbräda och dela dem på längden med en kniv. 8) Krydda fiskbitarna med salt och svartpeppar. 9) Knäck ägg i en tallrik och vispa det lite. 13) Smält matfett i en stekpanna och låt fettet få lite färgat. 15) Stek fiskarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. 16) Fisken är färdig när den har fin stekfärg på utsidan och när fiskköttet är helt vitt (ca 52ºC i kärntemp). 17) Servera nystekt fisk med den goda såsen, klyftpotatisoch grönsake 4 portioner. 5) Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek potatisen ca 25-30 minuter. 6) Klyftorna ska vara mjuka och ha fin färg när de är klara
Montera ihop burgarna i valfri ordning och servera medklyftpotatis. Vegoburgare medklyftpotatis. Häll färsen i en bunke och blanda ihop med vetegluten tills det får en fast konsistens och håller ihop när man pressar ihop det
Osten är fantastisk när den rinner ut lite och får lite färg och gottar ihop sig med potatisen. När det är dags för klyftpotatis i vårt festglada hem så är det så här jag brukar göra mina klyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.