därför var jag inte sugen på någon jätte mäktig mat till middag, så det blev en Tomatochmorots soppa, ochmedan soppan kokade slängde jag ihop några brödpinnar med sesamfrön, dom blev bäst hitils
Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk och grönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Idag får du alltså förslag på en alldeles vanlig korvgryta, som fått lite förstärkning av morötter, vitlök ochkörsbärstomater på burk, samt lite extra piff med ett lantbuljongpulver med indisk kryddning
De smakar gott, är lätta att laga och perfekta för att göra av med matvaror. Vi serverade grytan med ris, men det passar säkert bra med potatis eller couscous också
En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnen med lite äpple, tomatoch lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till
Halvera körsbärstomaternaoch lägg dem med den skurna sidan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Strimla grönsakerna i långa band med hjälp av en osthyvel (det mjuka innanmätet i zucchinin är svårt att strimla, men spara det gärna och använd det till exempel hackat i grönsaksgrytor och soppor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.